Omgeving

De Bilt is een landelijk dorp, maar heeft dankzij de nabijheid van Utrecht (en Zeist) stadse mogelijkheden. Een unieke combinatie, die uw verblijf allerlei mogelijkheden geeft.

Geschiedenis van de Dorpsstraat
De Dorpsstraat heet officieel ‘Dorpsstraat vanouds Steenstraat’. De straat is al vanaf de 15e eeuw verhard en is daarmee één van de oudste verharde wegen van Nederland. Omdat de Utrechtse stadspoorten ’s avonds gesloten werden, moesten veel reizigers onderdak zoeken in het gehucht De Bilt. De eerste bebouwing van De Bilt ontstond zo rond de verharde Steenstraat. 

De Stichtse Lustwarande
De Bilt is het begin van de de Stichtse Lustwarande, een gebied dat loopt van de Bilt tot aan Rhenen. Het gebied is bijzonder vanwege de landgoederen die in de 18e eeuw zijn gebouwd als buitenverblijven van rijke Hollanders, het landschap, de natuur en de recreatie mogelijkheden die het biedt. Als een kralensnoer slingeren de landgoederen en buitenplaatsen zich langs de provinciale weg N237/N225.

Wandelen in het Panbos, landgoed Beerschoten, enz.
In de omgeving is het goed wandelen. Op de website ‘Utrechttevoet’ vindt u een mooie wandeling door het Biltse landschap.

Translate »